25 d’octubre 2009

Tasses

Suposo que ho hauré comentat en més d'una ocasió: menjar fora a Taiwan és escandalosament barat pels preus als que estem acostumats a Europa. Cal tenir en compte la diferència de salaris, però per uns 2 euros es pot sopar la mar de bé i per uns 5 o 6 ja és considerat car. Si arribem als 10, no us ho explico. Evidentment, el menjar en llocs més tipus europeu, com els pubs, és més car.

El que és una mica més xocant, en comparació, és que hi ha altres productes que proporcionalment són molt més cars, com la cervesa d'importació o el cafè, que suposo que no és tampoc un producte que s'hagi consumit en grans quantitats per aquestes zones més aficionades al te. Pel preu d'un cafè, pots sopar. Els preus en establiments tipus Starbucks són aproximadament els mateixos que els que es poden trobar a Europa o als Estats Units, però també es pot trobar cafè a preus més assequibles en algunes de les botigues tipus 7-11.

Però no em queixo, perquè es poden trobar una petita multitud de petits cafès, d'estil europeu, amb preus més o menys elevats, però amb una atmosfera agradable, sobretot des que no hi deixen fumar, relaxada i recollida —si les bandes de gent amb portàtils no són gaire nombroses— on un pot prendre's un descans i deixar fluir la vida, apartada de la histèria habitual de la vida a Taipei.


I en aquests dies en els que m'estic rumiant com reactivar el blog i que no deixo de sentir Chris Isaak, quin millor lloc on passar l'estona.