11 d’agost 2009

Morakot

Suposo que més o menys ja deveu estar al cas. Aquest darrer cap de setmana, el tifó Morakot ens ha visitat a Taiwan i ha deixat enrere múltiples destrosses, amb alguns ponts i edificis caiguts, multitud d'esllavissaments, pluges rècord en els darrers 50 anys —han batut la marca de pluja en un dia que ara se situa per sobre dels 1400 mm, i a Alishan tenen el rècord de 2770 mm en uns pocs dies—, amb les consegüents inundacions i uns quants morts i ferits, que hores d'ara en poden ser molts pel que acabo de veure als diaris. Si bé inicialment, la predicció indicava que afectaria sobretot a la part nord de l'illa, la més gran part dels danys s'han produït a la part sud. El tifó va abaixar la velocitat a mida que s'acostava, cosa que n'ha incrementat els efectes.

Divendres —i dissabte, cosa que sembla que ha provocat una tempesta política— van declarar Typhoon Day, dia de festa forçada. La majoria d'establiments comercials del barri per on visc estaven tancats i el trànsit va disminuir moltíssim, com era d'esperar. Amb els dos amics que em visiten, vam fer una sortida a migdia per veure què podíem fer, però entre que plovia i feia força vent a ratxes, vam decidir tornar a casa i dinar allà. Ja cap al tard, avorrits de tot, vam tornar a sortir, vam trobar que encara hi havia botigues obertes per Gongguan, i vam poder sopar i fer una cerveseta. Després, al diari, vaig llegir que, malgrat el temps plujós, en alguns llocs de Taipei havien fet vendes rècord en grans magatzems i en cinemes. Gran diferència entre el Nord i el Sud.

Ah, i per si a algú li pot arribar a interessar, per aquí tots bé.

1 comentari:

pep. ha dit...

Aquests dies a casa i de forma inusual patíem pel temps que feia lluny de Catalunya. Avui en llegir-te estem més tranquils. Cuida't.