14 de febrer 2009

Excursió a Caoling i Longdong

Segueixo recuperant coses antigues, més que res per posar alguna foto. A finals de novembre de l'any passat, el dia 29 exactamente, vaig anar a l'excursió que la gent del Departament de Ciències de la Terra de NTNU feia a Caoling i Longdong, a la costa a l'Est de Taipei. Els primers dies de fresca havien arribat i aquell matí és notava bastant, però hi havia un cel completament blau i un Sol magnífic.

Feia pocs mesos que havien tornat a obrir al públic un antic túnel del tren que s'havia deixat de fer servir feia uns anys per causa de construcció d'una nova via al costat. Ara està tot molt ben asfaltat, amb una carretera que surt de FuLong fins el túnel, que només es pot recórrer en bicicleta o caminant. Són un parell de kilòmetres dins del túnel, amb tot de sons de trens passant: xiulets, el soroll de les vies, etc.


En sortir de la banda sud del tunel,

ple de gent (som a Taiwan, cal no oblidar-ho)


es pot veure un tros de costa ben maco

amb Turtle Island (l'illa de la Tortuga) al davant.


D'aquí vam anar a dinar, un munt de marisc i peix, tot molt bo, i després vam anar a caminar pel cap de LongDong. La costa aquí és força semblant a Yehliu, però una mica més salvatge


amb els penya-segats


roques amb formes curioses


un far

un camí sinuós per la carena

roques modelades de la mateixa manera que més cap al nord



i espectacle al cel


Ara ja en fa més de dos mesos, però va ser un dia molt agradable. Sobretot, i té gràcia estant en una illa, perquè vaig estar al costat de l'oceà, després de mesos de no veure'l. Un bellíssim mar blau dels que t'omplen els ulls i l'ànima de serenor.

2 comentaris:

Eos ha dit...

precioses les fotos... sobretot l'última, i la del far..

pep. ha dit...

es veritat, precios....