02 de maig 2009

Competicions

Des de fa ja setmanes, pel campus de Shida on estic hi havia penjats banderoles anunciant una competició esportiva interuniversitària que havia de començar avui i fins el dia 6 de maig —després també els vaig veure pel campus principal de Shida i per Taida. Setmanes o fins i tot mesos abans havien començat a reformar i embellir la pista d'atletisme i les instal·lacions adjacents que hi ha en el meu petit campus, i a reparar parts de les voreres i de la calçada.

Aquesta setmana ja es van començar a veure els darrers detalls i, des de dijous, assaigs d'orquestres, de la gent que haurà de guiar els visitants, encintat de les places d'aparcament, etc. Tot un muntatge!. De fet, veure dijous passat els grups de nois i noies, ells amb vestits negres, elles amb vestits lila, desfilant amunt i avall, reunint-se en grups, tot assajant el que hauran de fer des d'avui, feia una mica de por.

Ah, i per no oblidar-me, aquesta és la mascota oficial de la competició.

Una tortuga amb una síndria a la panxa. Em van explicar que la van triar perquè juga amb la semblança en la pronúncia entre tortuga i síndria en taiwanès, i d'aquí a un mes és el dia de la síndria, un dia on es regalen síndries com a mostra d'amistat i/o d'amor. Una raó tan bona com qualsevol altra.