07 de setembre 2008

Night markets

Els he mencionat en moltes ocasions, però crec que mai no he acabat de parlar del que aquí coneixen com a night markets, o mercats de nit. De fet, això són, però a la seva manera.

En diverses parts de la ciutat de Taipei, i en altres ciutats, hi ha carrers sencers, generalment estrets, on les botigues estan obertes fins tard. Tard, depèn de cada zona i del dia: fins les 9, les 10, 12. Cada lloc és diferent. Això és bàsicament un night market: un munt de botigues, venent qualsevol cosa, molts i molts llocs on menjar o beure alguna cosa, des de restaurants, a paradetes al mig del carrer. Tot ple de llumetes, molts rètols i gent, rius de gent. Pel que diuen, anar al night market és una de les aficions més esteses a Taiwan. I de veritat que ho sembla.


No sé quants hi ha a Taipei. Alguns, com el de Shilin, són molt famosos i surten a totes les guies. Altres, com els de Gongguan i Shida o Jinmei, prop d'on estic, no tan famosos, però això no vol dir que estiguin buits, tot el contrari. També vaig estar en un a Keelung. Tots tenen les seves semblances i les seves diferències. Són llocs on pots comprar qualsevol cosa, aparentment. Sobretot, llocs on pots provar plats boníssims, malgrat que l'entorn no ho faci pensar. Així que vas provant el stinky tofu, bubble tea, tota mena de dumplings, fregits, truites d'ostra taiwanesa i tantes coses més de les que he parlat. Llocs on tries que vols menjar i ho posen a l'olla davant teu. Tot fent cua i esquivant a la gent que va i ve, és clar.


Quan vaig estar a la Xina, a Jiayuguan també en tenien un, però en comparació amb els de Taiwan no era gran cosa. Suposo que en ciutats més grans deu ser diferent.

Ara que hi penso, fa dies que no hi anem a cap, apart de sopar en algun restaurant proper. Bé, no crec que triguem gaire més.