29 de setembre 2008

Typhoon Day

Aquest cap de setmana hem tornat a tenir la visita d'un altre tifó, Jangmi. Darrerament, estan apareixent com a bolets, a un ritme de gairebé un per setmana, tot i que no tots arriben a Taiwan —ara mateix he vist que hi ha un altre apropant-se al Vietnam. Aquest cop, sobre tot ahir, hi ha hagut força més vent i una pluja més seguida. S'ajuntava també amb el monsó més cap al sudoest. Així que porta tres dies plovent sense parar.

El tifó va tocar terra ahir per la tarda/nit i es va perdre per entre les (altes) muntanyes de Taiwan. És molt curiós veure a les imatges del radar les voltes que va fer fins sortir per l'altra banda. El resultat ha estat que van decretar que avui dilluns no obrien les escoles ni centres oficials, i crec que tampoc bancs i altra mena d'oficines. Així que m'he quedat a casa, però el temps no era tan dolent com ahir. Plovia seguit, però sense vent.

Això és el que anomenen Typhoon Day: un dia de festa per culpa del mal temps previst. Estic segur que hi ha gent que els espera amb moltes ganes. Per mi, és el primer. L'anterior me'l vaig perdre perquè estava a la Xina. Algú diria que vaig perdre un dia de vacances.