12 d’octubre 2008

Esglésies

Per Taipei es poden veure tota mena de temples i templets. Sembla que n'hi hagi un en cada carrer. Alguns són grans, altres no gaire; uns tenen columnes de pedra decorada, altres són poca cosa més que un cobert amb un altar. És part de la gràcia del país. Apart d'aquests llocs, també es poden trobar llocs de reunió d'altres religions: he vist força esglésies cristianes, des de catòliques a evangelistes, i m'han dit que també hi ha una mesquita prop del campus. Suposo que també n'hi ha d'altres confessions, però segurament se m'escapen més (l'idioma i tot això).

Les esglésies salten a la vista ben ràpidament. Per les creus, és clar, però també perquè la majoria de les creus estan il·luminades per la nit. Resulta ben curiós veure una creu penjant de la foscor de la nit a la llunyania. Aquí en teniu uns exemples.

La de la dreta diria que pertany a una església catòlica. No tinc gaire clar de quina branca és la de la dreta. Moltes de les creus que he vist per la nit són vermelles —i no són farmàcies— però suposo que el vermell és un color que s'ha de fer servir per aquestes terres per tenir bona sort.