09 d’octubre 2008

Jaquetes i motos

És una cosa que vaig començar a veure ben aviat després de començar a caminar pels carrers de Taipei. Si feia una mica de vent o de fresca, potser cap al tard, o simplement pels efectes de la velocitat, aquest és un estil molt estès per Taipei de portar posats la jaqueta o el jersei quan es va en moto A l'inrevés!.

Homes i dones portant d'aquesta manera jerseis, jaquetes, xandalls, el que sigui, fins i tot els impermeables característics que porten quan plou. En algun lloc he llegit que si és perquè així es presenta menys resistència a l'aire, que de l'altra manera fa que sempre s'inflin i facin bossa. Però ja és curiós que ningú no hagi comercialitzat una jaqueta feta d'aquesta mena. Potser la diferència de preu i la seva utilitat reduïda la faria poc atractiva. Ara que les temperatures han baixat una micona de res, em sembla que en veig menys.

No ho sé, moltes vegades m'ha fet la impressió que és perquè van més ràpid posant-se la jaqueta així si no fa gaire fred, per poder dedicar-se al que és realment important, que és anar d'aquí cap allà.