06 de juliol 2008

Ceràmica

No em puc queixar, cap de setmana sí, cap de setmana no, hi ha alguna cosa per fer amb el grup de postdocs. En aquest, per acomiadar a Jinhua, un postdoc xinès que la setmana que ve se'n torna a la Xina, vam anar a Yngge, una ciutat a uns 20 minuts en tren de Taipei que té un museu de la ceràmica, i després a SanShian, que es troba al costat, que té un conegut carrer comercial construït a principis del segle XX amb edificis d'un parell de plantes de maons vermells, semblants a les fàbriques aquelles del segle XIX.

El museu de la ceràmica està bé. Amb l'estil modern característic d'aquests museus, té una exposició permanent amb l'evolució de la ceràmica a Taiwan des dels temps dels aborígens fina a l'era espacial.

Hi ha tot de coses curioses sobre els estils de fer maons i teules i bols i coses d'aquestes, amb moltes influències barrejades, xineses, japoneses, occidentals. També hi havia una exposició temporal d'instal·lacions i altres coses més modernes, amb l'estètica habitual, però amb objectes ben atractius, també.


D'allà, agafant un autobús que anava amb el preu de l'entrada al museu, vam anar fins a SanShian i vam visitar el carrer vell (Old Street),

que està ple de botigues venent menjar, evidentment, roba, objectes d'artesania, etc. Aquesta regió era famosa pels tintats d'indigo i els industrials competien en la construcció de les botigues per atreure a la clientela. Ara són botigues. Algunes venen uns croissants petites amb banyes més a la vikinga, que en alguns llocs els coronen amb gelat.


Després vam visitar el temple que hi ha al cap del carrer, que és força antic per Taiwan, més de 200 anys i força gran. I maco. Vaig poder veure com molta gent feia ofrenes votives als déus, encenent palets d'encens, deixant fruita a l'altar, etc. Quin tràfec!.


Després, tornada a Taipei que teníem el sopar de comiat. Se'ns va ajuntar un postdoc indi, Kanak, que porta tres dies a Taiwan i m'ha tret ja l'etiqueta de "novell". Quin personatge!. Va connectar ràpidament amb els japonesos per la qüestió de la cervesa. Com molts altres indis, es fa un fart de riure amb qualsevol cosa. Previsio d'històries divertides.

En resum, un dia força divertit i bastant cansat.

Paraula apresa del dia: PaPu és gelat.