29 de juliol 2008

EasyCard

La manera més cómoda de moure's en metro i autobús és comprar el que diuen l'EasyCard, la targeta de metro, i anar fent. Quan la compres, costa NTD500, dels quals tens 400 per gastar i 100 de dipòsit, que se suposa que et donen quan retornes l'EasyCard. En qualsevol moment la pots recarregar en les màquines que tenen per a aquest propòsit i fer-la funcionar indefinidament.


Per fer-la servir, només cal posar-la al costat del sensor que hi ha en entrar i en sortir i automàticament fa la deducció dels diners del viatge que has fet. Perquè no hi ha una tarifa única, sinó que pagues en funció de la distància que recorres. Per unes poques estacions, quatre o cinc, pagues NTD15, però anar fins a Danshui surt per uns 50. En principi, fer servir l'EasyCard et fa un descompte del preu normal del bitllet (potser un 25%).

Si no vols o pots fer servir l'EasyCard, cal comprar unes peces de plàstic que fas passar pel sensor en entrar en el metro i que deixes caure dins d'un receptor en sortir. En aquest cas, cal mirar fins on vols anar per pagar per avançat la quantitat necessària.

També es pot fer servir l'EasyCard en els autobusos. O si no, pagar en monedes. Acostumat a la unificació tarifària de Barcelona, se'm fa estrany haver de pagar dos cops si agafes metro i autobús, però en principi hi ha un descompte extra si ho fas. El preu dels autobusos no el tinc control·lat. És de NTD15 dins d'una zona, però crec que els que són de més d'una zona són al voltant de 30. La gent diu que en proporció és més barat.

Darrerament, la meva EasyCard està fent una mica el tonto, triga en respondre quan la poso en un detector, però encara funciona. Potser l'hauria de retornar i comprar-ne una de nova. El problema és que amb ella també puc entrar en el meu edifici de la feina fora de les hores normals, i hauria de fer tot el procès un altre cop. Els avanços de la tecnologia; faig servir la targeta de metro com la targeta d'entrada en un edifici. Coses de les bandes magnètiques.

2 comentaris:

Jordi ha dit...

Jarrrr! Entres a casa amb la targeta de metro? Ja veus, que curiòs. Jo de vegades quan entro al metro, trec les claus de casa. Però no, això aquí no funciona...hehehe

Unknown ha dit...

Ups, mal expressat. A l'edifici de la meva oficina. Les presses.