05 de juny 2008

Opcions

Quan et mous d'un lloc a un altre, hi ha tot un seguit de coses que canvien: llengües, característiques físiques de la gent, estils de vestir, costat per on condueixen els cotxes, el llenguatge corporal, etc. Trieu alguna cosa i segur que canvia. N'hi ha que són molt fàcils de distingir, altres requereixen un cert temps, i d'algunes, potser només te n'adones si algú t'ho fa notar o "xoques" de cap amb elles.

Per exemple, estant als Estats Units comences a pensar que una cosa que els encanta, o que els fan fer que els encanti, vés a saber, és tenir moltes opcions a l'hora de comprar. Ja pot ser tipus de llibretes o menjar. Suposo que és una conseqüència de l'abundància, però no deixa de sorprendre la quantitat d'opcions que un pot tenir a l'hora de demanar una guarnició per un plat o un entrepà en un Subway (és aquell acudit de les llibretes i el water). Recordo la divertida escena en un restaurant de Maine, quan la família va passar-se pel continent, en la que una amable i simpàtica cambrera va anar repetint quantes menes de patates tenien aquella dia: que si bullides, o fregides, o puré, etc. Per la Catalunya, tenim opcions, ben cert, però no en aquesta quantitat.

Per aquesta raó, aquí a Taiwan sorprèn entrar en llocs de menjar on només fan una cosa: una sopa amb dumplings o un postre fet a base de tofu i unes fruites molt curioses, o el que sigui. I ja està, no busquis més. O ho vols o ja pots sortir per la porta. Els locals són molt senzills, però és ben fàcil de demanar. Com a molt pots demanar-ne un altre. Ben poc americà, la veritat.

2 comentaris:

Jordi ha dit...

Osti si! Que pesats! I aquell dia que em vaig demanar una amanida grega pq em deixèssin estar d'osties i encara així va començar a enumerar-me salses, tipus d'enciam i jo que sé! Em posen dels nervis!

Este es mi culo, este es mi water i quiero ese papel de water...hahahahaha

fEl! ha dit...

Aleshores un americà no pillaria l'acudit aquell de "elige: susto o muerte". Diria: "ja està? no teniu menú XXL amb doble de patates?" :-P