30 de juny 2008

NTU

Ja porto unes setmanes parlant que si NTU, que si NTNU. Bé, NTU són les sigles de la Universitat Nacional de Taiwan. En xinès es una cosa així com Kuoli Taiwán Taxué, que escurcen com Taida. Crec que és la universitat més gran de Taiwan i, pel que he llegit, tenen un munt de campus i de terrenys que en total ocupen una cosa així com 345 km2.

L'ASIAA es troba en un edifici de la banda nord del campus principal de Gongguan, que és el campus que em recorro a peu uns quants dies a la setmana. L'estil de construcció de la majoria dels edificis és a la japonesa, perquè va ser fundada quan la dominació japonesa de l'illa, amb edificis aïllats, moltes plantes, palmeres i floretes. No hi ha gaire gespa, si el comparem amb els campus americans. Com us podeu imaginar, un cop dins és un lloc força tranquil, si descomptem les bicicletes.


Està dividit per una gran avinguda de "palmeres reials" que el talla més o menys per la meitat

i per on circulen moltes bicicletes, cotxes, furgonetes a un ritme relaxat. És un petit oasi de tranquil·litat dins del tràfec de la gran ciutat. Prop de l'edifici on està l'ASIAA hi ha un llac artificial macot al costat del qual es pot tenir una bona estona de tranqui·litat

per anar després a l'edifici de l'ASIAA


Al costat estan construint-ne un de nou on es traslladaran l'any que ve si es mantenen els plans. Entre mig hi ha un munt de camps d'esports: de beisbol, tenis, bàsquet, atletisme, futbol, i al costat hi ha un gran centre esportiu.


En un principi em semblava una mica confús, però ara, després de caminar-hi tant, ja és un paisatge habitual per mi. I això que no he explorat gaire la seva meitat est.